Mødrehjælpen er blevet en del af hjemmesiden erduokay.dk

| Mødrehjælpen blevet en del af hjemmesiden erduokay.dk – en platform for børn og unge med alvorlige udfordringer som vold, sorg og psykisk syge forældre. Mødrehjælpen står for den del af hjælpen, der handler om vold - og det er en indsats, der kommer fra vores partnerskab 'Stop vold mod børn'.

Forskning viser, at der i en skoleklasse på 24 elever i snit er 3-4 elever, som kommer fra en familie med vold. Børn og unge, der oplever utryghed, svære konflikter eller vold i hjemmet, har brug for et sted, hvor de trygt kan henvende sig til professionelle rådgivere. Det sted findes nu.

Fra mandag den 13. september er Mødrehjælpen blevet en del af hjemmesiden erduokay.dk – en platform for børn og unge med alvorlige udfordringer som vold, sorg og psykisk syge forældre. Her står Mødrehjælpen for den del af hjælpen, der handler om vold. Indsatsen er en del af vores flerårige partnerskab med Mødrehjælpen, som vi kalder ’Stop vold mod børn’.

Besøg erduokay.dk her

Erduokay.dk tilbyder:

  • En ’er du okay-test’.

  • Professionel rådgivning til børn og unge på sms og chat.

  • Online ungegrupper for unge i alderen 13-16 år.

  • Personlige beretninger, der giver et indblik i, hvordan det er at vokse op i en familie med vold.

  • Råd til pårørende – unge såvel som voksne – som er bekymrede for, om et barn eller en ung udsættes for vold.

Rådgivningens rammer er bygget op omkring unges erfaringer

Et ekspertpanel af voldsudsatte børn og unge har været med til at udvikle tilbuddet ved blandt andet at pege på, hvilke former for hjælp de selv har manglet. En af dem fortalte blandt andet:

”Jeg følte, at jeg stod helt alene med det hele. Jeg ville gerne have haft en at tale med om, hvordan jeg havde det, for det var ret svært at gå igennem.”

Ekspertpanelet har også givet os gode råd om, hvordan vi bedst taler til og med børn og unge på hjemmesiden.

DR Ultra sætter fokus på psykisk vold i uge 37

I forbindelse med lanceringen af erduokay.dk sætter DR Ultra fokus på psykisk vold. Det sker blandt andet i den populære fiktionsserie ’Klassen’ og i UltraNyt.

Målet er at øge børn og unges viden om vold og sprede budskabet om, at vold aldrig er okay – heller ikke, når der er tale om psykisk vold fra en forælder.

Har du har et barn, som ser DR Ultra, kan det være en god ide tale med dit barn om udsendelserne og indholdet på erduokay.dk, da det er et voldsomt emne, som kan skræmme.

Mødrehjælpen har lavet en artikel om, hvordan du som forælder kan være med til at støtte dit barn efter et besøg på erduokay.dk. Læs den her: Sådan kan du bruge Erduokay.dk til at støtte dit barn.

Stærkt partnerskab bag det nye tilbud

Indsatsen er lanceret som en del af vores partnerskab med Mødrehjælpen. Partnerskabet kalder vi for ”Stop vold mod børn” – læs mere her: “Stop vold mod børn”-puljen.

Relevante nyheder

Se alle nyheder