I år er det 15. gang vi pakker til børnene på landets krisecentre

| Siden 2018 har vi sammen med vores partnere Mary Fonden og LOKK uddelt mere end 30.000 rygsække til børn, der kommer på krisecenter med deres mor.

Hvert år er omkring 2000 børn på krisecenter med deres mor. Ofte kommer børnene afsted i hast og får derfor hverken tøj, legetøj eller andre ejendele med sig. Derfor har vi sammen med Mary Fonden uddelt rygsække til krisecentre i Danmark, på Færøerne og i Grønland siden 2018. Her i august pakkede vi sammen med Mary Fonden og pensionerede Lego-medarbejdere en ny portion rygsække. I rygsækkene er der bl.a. tøj, bøger og legetøj.

Læs mere om projektet her

En barndom uden vold i familien

Sammen med Mary Fonden og LOKK står vi sammen om at hjælpe børn, der er kommet på krisecenter med deres mor igennem uddeling af rygsækkene. Alle tre aktører arbejder samtidig med en lang række andre initiativer, der skal bekæmpe og forebygge vold i hjemmet. Mary Fonden driver bl.a. projekt Sammen uden vold målrettet gravide og småbørnsforældre og vi har for nylig igangsat en stor programindsats, der har til formål at arbejde for at færre børn skal vokse op med vold i hjemmet.

Det er mit håb, at vi en dag ikke behøver at klargøre lige så mange rygsække, som det er tilfældet nu, fordi vi med programindsatsen har fået skabt en varig samfundsmæssig forandring, som betyder færre voldsramte familier og børn.

 

"Vi har et særligt fokus på børn, der vokser op i hjem med vold, da de har øget risiko for angst, depression og misbrug og risikerer massiv mistrivsel. Udover vores nye, mangeårige programindsats, hvor vi sammen med alle de gode aktører på området vil skabe varig forandring for voldsramte børn, er vi allerede involveret i en række projekter på voldsområdet som bl.a. rygsække-initiativet. Det er mit håb, at vi en dag ikke behøver at klargøre lige så mange rygsække, som det er tilfældet nu, fordi vi med programindsatsen har fået skabt en varig samfundsmæssig forandring, som betyder færre voldsramte familier og børn", siger Karin Skjødt Hindkjær, direktør i Ole Kirk’s Fond.

Læs mere om programindsatsen her

Relevante nyheder

Se alle nyheder