Fritidslegater giver udsatte forældre en håndsrækning

| Med vores seneste COVID-19 pulje har vi haft fokus på at genstarte børnefællesskaberne. Foreningen til Støtte for Mødre og Børn har netop modtaget støtte fra denne pulje. De vil give enlige og økonomisk udsatte forældre mulighed for at søge et fritidslegat til deres børn.

I disse uger vender langt de fleste børn og unge tilbage til fællesskabet i fritidslivet. Boldbanerne bliver langsomt fyldte, musikskolen spiller, og spejderne samles igen omkring bålet.

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn vil med deres Fritidslegater sørge for, at også enlige og forældre med et økonomisk støttebehov kan give deres børn mulighed for at deltage i dét børnefællesskab, som en fritidsaktivitet kan give dem.

”Vi taler desværre ofte med forældre, der fortæller, at deres børn beskytter dem selv ved at sige til deres venner, at de slet ikke har lyst til at gå til fodbold, deltage i danseopvisning eller tage med på lejrtur. Børnene ved godt, at der ikke er plads i budgettet til en fritidsaktivitet hos far eller mor, og de vil for alt i verden ikke udstille dem,” siger Maria Blankensteiner, sekretariatsleder i Foreningen til Støtte for Mødre og Børn.

Maria fortsætter:

”Det er fantastisk, at vi med en bevilling fra Ole Kirk’s Fond kan hjælpe endnu flere børn og unge til at dyrke lige netop den fritidsinteresse, der står deres hjerte nær og at deltage i et fællesskab, hvor børnene kan mødes om de samme interesser”.

Ole Kirk’s Fonds støtte giver mere end 216 børn mulighed for at deltage i en fritidsaktivitet

Med Fritidslegaterne har enlige og økonomisk udsatte forældre mulighed for at søge om hjælp til udstyr, kontingent og omkostninger ved deltagelse i fritidsaktiviteter til et eller flere af deres børn. Legatet gives til en konkret udgift på optil 2.500 kr. pr. barn. Med Ole Kirk’s Fonds støtte til Foreningen til Støtte for Mødre og Børn kan mere end 216 børn få hjælp til at deltage i en fritidsaktivitet.

”Med fritidslegaterne får børn adgang til det fritids- og foreningsliv, som fylder meget i Danmark. Legaterne kan være med til at sikre, at børnene ikke står udenfor fællesskabet, og samtidig kan legatet fungere som en døråbner til et godt netværk for både barn og forældre. Derfor kan en enkel håndsrækning have en langt større værdi, end det der søges støtte til,” siger Karin Skjødt Hindkjær, direktør i Ole Kirk’s Fond

Læs mere her: www.morbarn.info

 

Relevante nyheder

Se alle nyheder