Skolestartshjælp: Alle børn fortjener en god skolestart

| Projekt ”Skolestartshjælp” fra Dansk Folkehjælp giver børn, der bor i familier med få penge, mulighed for at møde op i klassen til første skoledag med det samme skoleudstyr som deres kammerater.

Første skoledag er en særlig dag for børn og deres familier, da den markerer starten på et skoleliv og et nyt, mangeårigt kapital i et barns liv. Mange børn tropper op med en ny skoletaske, pennalhus, madkasse og måske også i helt nyt tøj. Men det er ikke i alle familier, hvor pengene rækker til nyt skoleudstyr og her vil økonomisk ulighed allerede fra første dag være tydelig.

Formålet med projektet er at give børnene en god start på skolelivet, hvor de på den første dag er i økonomisk ligestillet med deres klassekammerater.

Alle børn fortjener en god skolestart

Dansk Folkehjælp står bag projektet ”Skolestartshjælp”, som giver børn i økonomisk trængte familier mulighed for at møde op til deres livs første skoledag med nyt skoleudstyr, som minder om dét, deres klassekammerater har.

Med støtten fra Ole Kirk’s Fond alene har Dansk Folkehjælp hjulpet cirka 330 børn med relevant skoleudstyr. 

Dansk Folkehjælp anerkender, at skolestartshjælpen ikke har en længerevarende effekt, når den står alene. Dog bruger Dansk Folkehjælp anledningen til at tilbyde nogle af familierne at være med i andre af organisationens sociale projekter.

”Dette projekt er – ligesom feriehjælp og julehjælp – en vigtig sag for Ole Kirk’s Fond. For alle børn fortjener en god skolestart uanset ens families økonomiske situation." siger Karin Skjødt Hindkjær, direktør i Ole Kirk’s Fond og fortsætter:

”Dansk Folkehjælp bruger også projektet til at rette fokus mod de mere brede og forebyggende indsatser hos de udsatte familier. Derfor kan en håndsrækning som skolestartshjælpen føre til endnu flere gode oplevelser, der forbedrer og udvikler familiernes livssituationer.”

Skolestartshjælp er udover Ole Kirk’s Fond støttet af Egmont Fonden, Poul Erik Bech Fonden, Elgiganten og Sendentanke.dk.