Ferielejre giver pusterum til udsatte børn

| Ole Kirk’s Fond har igen i år bevilget støtte til arbejdet med at skabe gode sommerferieoplevelser for udsatte børn og unge, som har brug for et pusterum fra hverdagen. En samlet bevilling på 2,6 millioner kroner til fem hjælpeorganisationer giver børnene muligheden for at komme på ferielejr og knytte værdifulde relationer til andre i samme situation.

Når sommerferien nærmer sig, er det for mange lig med udsigten til frihed og fornøjelser sammen med deres nærmeste. Men for nogle børn er det ikke nødvendigvis en glædelig begivenhed, når klokken ringer ud til ferie – heller ikke selvom det måske netop er det, de trænger til.

For børn i økonomisk og socialt udsatte familier kan hverdagen være kendetegnet ved utryghed, stress og bekymringer, som sætter sit præg på deres udvikling og selvværd. Derfor arrangerer flere danske hjælpeorganisationer hvert år ferielejre, hvor de udsatte børn og unge får mulighed for at komme væk fra deres daglige miljø og de problemer, som fylder i deres liv. Ferielejrene er drevet af frivillige, og det overordnede formål med lejrene er at give børnene håb og livsmod til at møde verden og de udfordringer, de står overfor.

Et vigtigt element i ferielejrene er således arbejdet med at knytte relationer og give børnene nogle værktøjer og oplevelser, som kan være med til at opbygge deres selvtillid og klæde dem på til at håndtere hverdagen og indgå i værdifulde fællesskaber.


Glad for at kunne hjælpe

De fem hjælpeorganisationer, som omfatter Dansk Folkehjælp, Røde Kors, Ungdommens Røde Kors, Misbrugsportalen og Blå Kors, modtager samlet en bevilling på 2,6 millioner kroner fra Ole Kirk’s Fond.

Direktør i Ole Kirk’s Fond, Karin Skjødt Hindkjær, glæder sig over igen i år at kunne give støtte til ferielejrene:

"I Ole Kirk’s Fond har vi et særligt blik for de udsatte børn og deres familier. Ferielejrene giver børnene et pusterum og et positivt fællesskab, hvor de - sammen med børn i samme situation som dem selv - kan tanke op på kontoen med positive oplevelser. En ferielejr giver børnene gode sommerferieoplevelser, som de kan dele med deres kammerater, og det ruster dem til at stå stærkere i hverdagen. Vi er meget bevidste om at støtte organisationer, som også kan arbejde med børnene og deres familier på den længere bane og dermed give dem mere end det pusterum, som en ferielejr umiddelbart er.”