Scroll

Naturrum Sønder Omme

Ole Kirk’s Fond har bevilget støtte til projektet ”Naturrum Sønder Omme”, som er en ny moderne spejderhytte til Sønder Omme Spejderne, men som også rummer meget mere end det. Alle andre naturentusiaster og lokale skoler og institutioner har nemlig også adgang til at bruge Naturrum Sønder Omme og de naturaktiviteter, der er i og omkring hytten.

En arkitektonisk perle

Sønder Omme Naturrum er 430 kvadratmeter bygning opført over en oval form, der går i ét med den naturgrund, den er bygget på. På den måde smelter ude og inde sammen til ét sammenhængende miljø. Arkitekturen er både skulpturel, men samtidig enkel på en måde, så bygningen både markerer sig, og falder i et med omgivelserne. Bygningen er opført i robuste naturmaterialer, der afspejler natur og friluftslivet.

Skønne naturoplevelser

I Naturrum Sønder Omme er der naturformidling og friluftsliv på skemaet. Når spejderne ikke bruger lokalerne og udenoms-arealerne, har alle med interesse for naturoplevelser mulighed for at gøre brug af stedet. Fra naturrummet er der let adgang til hede og plantagelandskaber, et godt net af naturstier og blot 150 meter fra bygningen løber Omme Å, hvor man fx kan sejle i kano eller fiske.

Naturrum er et rum, hvor vi som unge kan lave fede arrangementer uden at tænke over, om det er muligt praktisk, derfor har vi aldrig kunne lave så fede ting, som vi gør nu.

Maria Madsen og Elisa Medda, seniorspejdere i Naturrum

Masser af aktiviteter
Bygningen og de naturskønne omgivelser lægger op til masser af aktiviteter. På facaden er der fx klatrevægge, og en trappe fører op til taget, hvorfra man kan opleve solnedgangen. En udendørs scene, det grønne tilgængelige tag, klatrevægge, klatrerampe, bålplads, udekøkken, udebruser, fællesrum, opholdsrum og køkken inviterer også til alskens aktiviteter. Alle faciliteterne er handicapvenlige, og områdets institutioner viser stor interesse for stedet.

Drivkræfterne bag projekt Naturrum
Pengene til projektet er doneret af Billund Kommune, lokale og landsdækkende fonde – herunder Ole Kirk’s Fond, lokale foreninger, virksomheder, lokale borgere mv. Projektet var dog aldrig blevet til noget, hvis ikke flere frivillige havde dedikeret ca. 10.000 frivillige arbejdstimer, således at man i maj 2019 kunne slå dørene op til dette skønne naturrum.

Gode rammer om lokale fællesskaber
Naturrum Sønder Omme har modtaget støtte fra Ole Kirk’s Fond, fordi vi gerne vil være med til at skabe de bedste rammer for, at spejderne, men også børn og deres familier i Billund Kommune, kan få et godt mødested i naturen. Med støtte til Naturrum Sdr. Omme understøttes et aktivt lokalt foreningsliv og et sted, som bidrager til positive lokale fællesskaber.