Scroll

Talent Billund

Ole Kirk’s Fond har i 2018 bevilget støtte til projektet Talent Billund. Projektet har til formål at give lokale sportsentusiaster mulighed for at udvikle sig mere, end de kunne gøre på et almindeligt klubhold.

Træningsfællesskab på højt niveau

100 lokale børn og unge er tilknyttet talentprojektet, men på de enkelte sportsgrene er der helt ned til blot én elev. Men netop dét er hele formålet med projektet – at samle børn og unge sportstalenter på tværs af sportsgrene og give dem, der ellers ikke har nogle at træne sammen med, et træningsfællesskab med andre, der også dyrker idræt på højt niveau.

Positivt fællesskab

Talent Billund tilbyder børn og unge at kombinere deres skolegang med professionel idrætstræning og samtidig være en del af et stærkt positivt fællesskab. Det sker blandt andet gennem mentaltræning, taktikovervejelser, kostvejledning og fælles fysiske træninger, som går på tværs af de enkelte sportsgrene. Projektet rummer sportsgrene som golf, svømning, håndbold, fodbold, boksning, taekwondo, atletik og gymnastik - otte forskellige idrætslinjer i alt.

Vi kommer begge to fra idrætsgrene hvor vi er de eneste i vores aldersgruppe, så derfor betyder det rigtig meget at komme herover og være sammen med ligesindede som også vil noget med deres sport. Vi har et rigtig godt sammenhold på tværs af sportsgrene og man kan lære rigtig meget af hinanden.

Christian Reusing, 15 år, Atletik, Grindsted, AK Heden & Johan Fredmar, 15 år, Hejnsvig, Grindsted Taekwondo klub

Øget selvværd og et positivt fællesskab
Ole Kirk’s Fond har valgt at støtte projektet, fordi det handler om at udvikle den enkelte sportsudøver og styrke betydningen af at være en del af et positivt fælleskab uanset, hvad barnet eller den unge ønsker at opnå med sin idræt. Projektet er således et eksempel på, at Ole Kirk’s Fond støtter op om lokalområdets børn og unge; deres udvikling og udfoldelsesmuligheder.