Scroll

Skole OL-finalerne til Børnenes Hovedstad

’Børnenes Hovedstad’ Billund skal i de kommende tre år være vært for Skole OL-finalerne med deltagelse af 12.000 børn fra 4.-8. klasse. 

Mange discipliner

Skole OL vokser hele tiden både med hensyn til antal deltagere og idrætsdiscipliner. På nuværende tidspunkt består Skole OL af konkurrencer i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, cross, orienteringsløb, roning, svømning, triatlon og ultimate samt parasport for børn med fysiske udfordringer. Fælles for alle discipliner er, at det er hele klassen, der konkurrerer sammen som ét hold, og de tre F’er for fællesskab, færdighed og fairplay går desuden på tværs af de børneolympiske idrætsdiscipliner.

Landsdækkende begivenhed

Det er Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik Forbund der står bag Skole OL med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden og et tæt samarbejde med en række specialforbund. Med en donation fra Ole Kirk’s Fond kan Billund nu overtage stafetten fra Århus som værtsby.

Det første Skole OL løb af stablen i 2009 for nogle få lokale skoler i København. Siden 2012 har Skole OL været en landsdækkende begivenhed for børn i 4. til 8. klasse, hvor værtskabet for finalerne er gået på tur.

Der er helt grundlæggende så mange fine takter i Skole-OL, at det giver god mening at understøtte realiseringen af, at faklen nu gives videre til Billund. Børn fra hele landet engageres i et positivt og inkluderende fællesskab, og i Billund vil Skole-OL også være med til at samle lokale kræfter og frivillige omkring afviklingen. Med Billunds kendetegn som Børnenes Hovedstad må placeringen også siges at være helt i top.

Karin Skjødt Hindkjær, direktør i Ole Kirk’s Fond
Alt Text

Skole OL går virtuelt i 2021

I løbet af foråret 2021 kan 0. - 8. klasser landet over se frem til at bevæge sig sammen, når Skole OL og Billund Kommune inviterer til De virtuelle Skole Olympiske Lege i Børnenes Hovedstad. Det hele afsluttes med et brag af en virtuel finalefest sendt direkte fra LEGO House. Det bliver Danmarks største virtuelle sportsbegivenhed for børn!