Scroll

Dr. Hansens Hus

Alle egne i Danmark har et lokalt mødested. I Grindsted hedder det mødested ’Dr. Hansens Hus’. Her kan byens borgere og foreninger frit benytte huset til alle former for kulturelle aktiviteter.

Husets indretning

Dr. Hansens Hus består af en stueetage og en første sal. Stueetagen indeholder fire rum, der er velegnet for mindre grupper fx lokalforeninger, studiegrupper og lign. Fordelt i rummene findes ca. 11.000 bøger, der dækker temaerne kunst, musik, filosofi, sprog, egnslitteratur, skønlitteratur, tidlig børnelitteratur m.m. samt udstillinger af byens to anerkendte fotografer Hans Lund og Sophus Levin Hansen. Førstesalen indeholder et stort rum med plads til 20 personer og en unik samling af teologiske værker. Samlingen er rettet mod teologistuderende, præster, almindeligt kirke- og kirkehistorisk interesserede. Haven rundt om huset er ved at blive anlagt som en typisk apotekerhave med urter og blomster fra 1920’erne.

Det ældste hus i Grindsted

Dr. Hansens Hus er det ældste hus i Grindsted. Opført i 1846 som distriktslægebolig til læge Dr. Jens Peter Hansen, der også har lagt navn til huset. I dag rummer huset ikke længere byens læge. I stedet har byens lokale apoteker Lene Brandstrup købt huset og stiller det til rådighed for borgere og foreninger til fx foredrag, udstillinger, frivilligmøder eller lign. Ejerens vision for huset er at skabe en oase i byen – et historisk besøgscenter og fælles kultursted med mulighed for ro og fordybelse for lokale. Den daglige drift af huset og planlægning af aktiviteter i huset varetages af foreningen Dr. Hansens Venner.

Det er så hyggeligt i de lokaler, og så blev jeg meget hjerteligt modtaget. Også dejligt at møde både kendte og ukendte ansigter, snakken går om nutid og de “gode gamle dage”. Også godt at synge en sang og drikke en kop kaffe. Der er skabt et meget dejligt sted med en varm atmosfære. Mange tak for det.

Connie Nielsen

En oase i Grindsted

Ole Kirk’s Fond har valgt at støtte Dr. Hansens Hus og foreningen Dr. Hansens Venner med midler til kontorudstyr, hjemmeside, formidlingsudstyr mm., fordi fonden gerne vil støtte op om et fysisk sted, hvor det lokale liv kan blomstre. Dr. Hansens Hus er et lokalt initiativ med mange frivillige kræfter bag, som allerede nu og i årene frem vil skabe positive aktiviteter i Grindsted.

Ole Kirk’s Fond har også støttet bevarelsen af den store bogsamling ”Lund-samlingen”, der består af ca. 11.000 bind om kunst, musik, filosofi, egns- og skønlitteratur – og som nu kan ses og benyttes i Dr. Hansens Hus af alle besøgende.