Scroll

Billund Pigekantori

Billund Pigekantori hører hjemme i Grene Sogn i Billund og består af 38 piger i alderen 9 til19 år. Det meget dygtige kor giver også koncerter i andre kirker og ved kulturelle og musikalske arrangementer i Billund og omegn. Ole Kirk’s Fond har gennem en årrække støttet den musikalske udvikling af koret.

Udvikling af unge talenter

Ole Kirk’s Fond har valgt at støtte Billund Pigekantori med midler til sangundervisning samt en akkompagnatør til korprøver og koncerter, fordi fonden støtter op om det lokale kulturliv og om udvikling og dannelse af unge i Billund Kommune. Et kor kan desuden være et stærkt lokalt fællesskab, som mange unge kan have stor glæde af at deltage i.

Sang udvikler børn og unge

Organist Christine Toft Kristensen er ansvarlig for den musikalske ledelse af koret. Grene Sogn har desuden siden 2015 haft et formelt samarbejde med Billund Kulturskole om sangundervisning af kormedlemmerne ved en sangpædagog. Pigerne får således både hold- og sololektioner, hvilket er med til at udvikle deres udtryk både sangligt og musikalsk.

Når man går i Billund Pigekantori, er der ingen tvivl om, at fællesskabet står højt på listen over de ting, man får ud af det. Alle bliver set og hørt, og der er et helt specielt sammenhold i kantoriet. Man får også en god forståelse for musik og nodelæsning.

Laura
Alt Text

Kort om projektet

Projektnavn: Billund Pigekantori
Projektejer: Grene Sogns Menighedsråd
Støttet med: Kr. 0,6 mio.
Varighed for projekt: 2019-2021