Scroll

Katastrofepulje

Ole Kirk’s Fond har indgået et samarbejde med Røde Kors om en global nødhjælpspulje - Katastrofepuljen. Omdrejningspunktet for samarbejdet er hastighed, og puljen gør det muligt for Røde Kors at rykke ud til naturkatastrofer med kort varsel.

Skræddersyet hjælp

Ole Kirk’s Fond kan med få timers varsel frigive midler til Røde Kors i forbindelse med en naturkatastrofe. På den måde giver samarbejdet Røde Kors mulighed for at respondere globalt med kort varsel og med større styrke og/eller hurtigere hjælp end normalt. Røde Kors kan dermed yde livreddende katastrofehjælp, der er skræddersyet til de faktiske behov.

En hurtig indsats er altafgørende

Antallet af mennesker, der har akut brug for hjælp i forbindelse med naturkatastrofer, har aldrig været højere. Fleksibilitet i hjælpearbejdet og muligheden for at kunne rykke hurtigt og effektivt ud er altafgørende. Derfor er Ole Kirk’s Fond gået sammen med Røde Kors om en ny form for samarbejde.

Samarbejdet med Ole Kirk’s Fond om katastrofepuljen betyder, at vi kan agere straks i tiden op til, under og efter en naturkatastrofe, fordi donationen er fleksibel og ikke øremærket specifikke projekter. Det betyder, at vores garvede hjælpearbejdere øjeblikkeligt kan handle og koordinere hjælpeindsatsen.

Anders Ladekarl, Generalsekretær i Røde Kors

De første timer er kritiske
I naturkatastrofesituationer er særligt indsatsen i de første timer kritisk, da langt de fleste menneskeliv reddes her. En veltilrettelagt og effektiv nødhjælpsoperation de efterfølgende uger kan samtidig lægge kimen til en genopbygningsindsats, der i sidste ende får den ramte befolkning på fode igen.

 

Når katastrofen rammer
Flere børn og familier end nogensinde er eller vil blive ramt af en naturkatastrofe på grund af globale klimaforandringer. I Ole Kirk’s Fond har vi mulighed for at give Røde Kors den fleksibilitet, der skal til, for at de kan hjælpe den ramte befolkning bedst og allermest effektivt. Katastrofepuljen er en udløber af et tilsvarende samarbejde med Dansk Flygtningehjælp. For begge samarbejder ligger der et ønske om at hjælpe når nøden er størst, men også at afprøve nye innovative måder at udføre hjælpearbejde på.