Skolestartshjælp| En god start på skolelivet

| Projekt ”Skolestartshjælp” fra Dansk Folkehjælp giver børn, der bor i familier med få penge, mulighed for at gå ind ad skoleporten til første skoledag med det samme skoleudstyr som deres kammerater.

Første skoledag er en særlig dag for børn og deres familier, da den markerer starten på et skoleliv. Mange børn tropper op med en ny skoletaske, pennalhus, madkasse og måske også i helt nyt tøj. Men det er ikke i alle familier, hvor pengene rækker til nyt skoleudstyr. Her vil økonomisk ulighed allerede fra første dag være meget tydelig. Formålet med projektet er at give børnene en god start på skolelivet, hvor de på den første dag er i øjenhøjde med deres klassekammerater.

Skolestartshjælp: Børn er i øjenhøjde

Dansk Folkehjælp står bag projektet ”Skolestartshjælp”, som giver børn i økonomisk trængte familier mulighed for at møde op til deres livs første skoledag med nyt skoleudstyr, som minder om dét, deres klassekammerater har.

Med støtten fra Ole Kirk’s Fond alene har Dansk Folkehjælp hjulpet cirka 330 børn med en pakke bestående af blandt andet en skoletaske, pennalhus, gavekort til tøj og en tablet.

Dansk Folkehjælp anerkender, at skolestartshjælpen ikke har en længerevarende effekt, når den står alene. Dog bruger Dansk Folkehjælp anledningen til at tilbyde nogle af familierne at være med i andre af organisationens sociale projekter.

Karin Skjødt Hindkjær, direktør i Ole Kirk’s Fond, forklarer:

”Det kan virke absurd, at fællesskabet blandt børn kan være bundet op på det du har og ikke det, du er. Men det er børnenes virkelighed. Derfor er projekter som dette – ligesom feriehjælp og julehjælp – en vigtig sag for Ole Kirk’s Fond, for vi giver børnene adgang til det, vi andre ofte tager for givet. Og ikke mindst giver vi børnene bedre forudsætninger for at træde ind i fælleskabet i øjenhøjde.”  

Karin fortsætter:

”Dansk Folkehjælp bruger også projektet til at rette fokus mod de mere brede og forebyggende indsatser hos de udsatte familier. Derfor kan en håndsrækning som skolestartshjælpen føre til flere gode oplevelser, der forbedrer og udvikler familiernes livssituationer.”

Fakta om ”Skolestartshjælp”
  • Børnene modtager en pakke med en værdi af 1.500 kr. fra Dansk Folkehjælp.
  • Pakken består af en skoletaske, pennalhus, madkasse, drikkedunk, let-at-læse-bøger og opgavehæfter, gavekort på 800 kr. til børnetøj og en tablet.
  • Skolestartshjælp er udover Ole Kirk’s Fond støttet af Hempel Fonden, Rema1000, Elgiganten, GoGift samt Lindhardt og Ringhof.

Relevante nyheder