Deltagerrekord til finalerne i Skole OL i Børnenes Hovedstad 2023

| For tredje år i træk afholdt Børnenes Hovedstad, Billund, finalerne i Skole OL med over 7.000 skoleelever i 4. – 8. klasse fra hele landet, hvilket satte en imponerende deltagerrekord.

Travbyen i Billund blev forvandlet til en skoleolympisk fest, da finalerne i Skole OL fandt sted fra den 13. til 16. juni 2023. Over 7.000 skoleelever fra hele landet i 4.- 8. klasse deltog i årets finaler til Skole-OL, hvilket satte en imponerende deltagerrekord. De unge atleter kæmpede i ni klassiske OL-discipliner, der spænder fra bowling til triatlon. 

I efteråret blev der afholdt hele 122 kvalifikationsstævner, der forberedte eleverne til de intense finaler fra 13-16. juni 2023.  

 

OL i børnehøjde

Finalerne i Skole OL er fra 2021-2024 støttet af Ole Kirk’s Fond. Karin Skjødt Hindkjær, direktør for Ole Kirk's Fond, udtrykker sin begejstring over Skole OL og støtten til børnenes engagement:

- I Ole Kirk's Fond glæder vi os igen i år over at kunne støtte op om alle de børn, der har kvalificeret sig til finalerne i Skole OL. Vi sætter børns trivsel og udfoldelsesmuligheder højt og er glade for at være med til at skabe rammerne for et OL i børnehøjde. Skole OL giver børn i alle aldre en særlig oplevelse af fællesskab, og det er en fornøjelse at se alle de lokale ildsjæle og kræfter i Billund Kommune, som gør det muligt at være værter for Skole-OL.

500 frivillige  

Travbyen emmede af glæde og spænding, og en imponerende indsats fra knap 500 frivillige, herunder skoleelever, pensionister og LEGO-medarbejdere, sikrede, at finalerne i Skole OL blev en succes, som skabte en uforglemmelig oplevelse for de deltagende børn.  

H.K.H. Kronprins Frederik besøgte også årets skole OL og gav eleverne en inspirerende peptalk som en ekstra motivation til at yde deres bedste i konkurrencen. 

Om Skole OL 

Sammen med Danmarks Idrætsforbund står Dansk Atletik Forbund bag Skole OL med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden. Med støtte fra Ole Kirk’s Fond er Børnenes Hovedstad, Billund, værtsby for finalerne i Skole OL fra 2021-2024. Derudover samarbejdes der tæt med en række specialforbund i skabelsen af Skole OL, der første gang så dagens lys i 2009 for nogle få lokale skoler i København. Siden 2012 har Skole OL været en landsdækkende begivenhed for børn i 4. til 8. klasse, hvor værtskabet for finalerne er gået på tur.