Den Kongelige Sommerballet gæstede Billund

| Billund Friluftsscene var fyldt til bristepunktet med et entusiastisk publikum en søndag aften i juni 2019, da Den Kongelige Sommerballet 2019 gæstede stedet. Det skete som en del af den Kongelige Sommerballets turné rundt i det danske land med et balletprogram med syv forskellige værker, der tilsammen viste, hvor alsidig en kunstart, ballet kan være.

Det var Billund Friluft, der stod for at afvikle Den Kongelige Sommerballet 2019 i Billund med støtte fra Ole Kirk’s Fond og andre lokale partnere.

Henning Petersen fra Billund Friluft stod i spidsen og fortæller:

”Vi ser tilbage på en fantastisk aften og glæder os over den store opbakning fra omkring 2000 publikummer. De mange frivillige timer, der er lagt i arrangementet, har absolut været det hele værd. Arrangementet ville dog ikke have kunnet lade sig gøre uden støtten fra Ole Kirk’s Fond og lokale sponsorer – så vi er meget taknemmelige for støtten. Det var nemlig ikke tilladt at tage penge for entré, som ellers ville kunne dække udgifterne til blandt andet teltleje og udsmykning. Men det passer godt med vores værdier – det var muligt for alle at deltage, og måske det også lokkede nogle til, som normalt ikke ville komme for at opleve ballet.”

Børn fra Billund Balletskole hjalp til og optrådte

Det var ikke kun de professionelle balletdansere, som optrådte på Billund Anlægs scene med ballettens smukke og yndefulde dansetrin. Henning fortæller:
”I Billund Friluft involverede vi også børn fra Billund Balletskole i arrangementet. Børnene optrådte med deres eget balletværk for det store publikum, hjalp med at dele programmer ud til publikum og meget mere. Det betød meget for os at kunne dele oplevelsen med dem og se deres glæde ved at møde nogle af deres idoler.”

Lokale projekter har en særlig plads i Ole Kirk’s Fond

Ole Kirk’s Fond blev stiftet for at gøre Billund attraktiv for LEGO® medarbejdere og deres familier. Støtte til lokale ildsjæle og organisationer i Billund og omegn har stadigvæk en særlig plads i fonden – og gerne med fokus på at støtte initiativer, som styrker børns trivsel og fællesskaber. Direktør i fonden, Karin Skjødt Hindkjær, siger:
”Den Kongelige Sommerballet 2019 er et godt eksempel på , at vi i fællesskab og med engagerede lokale ildsjæle får skabt et arrangement, som samler børn og deres familier, og som giver inspirerende oplevelser til mindebogen. I Ole Kirk’s Fond er vi derfor rigtig glade for vores støtte til Billund Friluft, som sørgede for, at både de professionelle balletdansere og dansere fra Billunds Balletskole kunne optræde på scenen i Billund Anlæg”.

Relevante nyheder