Skole OL-finalerne til Børnenes Hovedstad

| ’Børnenes Hovedstad’ Billund skal i de kommende tre år huse Skole OL-finalerne med deltagelse af 12.000 børn fra 4.-8. klasse. Afviklingen i Billund muliggøres med en donation fra Ole Kirk’s Fond.

Der er sved på panden, kampgejst og masser af heppende børn, når finalerne for Skole OL hvert år afvikles for at finde landets bedste klasser i en række idrætsdiscipliner. Fra 2021 til og med 2024 rykker finalerne til Billund, som dermed understreger titlen som ’Børnenes Hovedstad’ i Danmark.

Nyheden om værtskabet blev offentliggjort tirsdag den 19. maj ved et pressemøde, og formanden for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard udtrykte stor glæde over det nye værtskab:
”Vi har svært ved at få armene ned over, at Billund skal være vært for Skole OL-finalerne i de kommende fire år. Vi er overbeviste om, at Billund vil kunne løfte arven efter Aarhus og samtidig sætte sit lokale præg på finalerne, så Skole OL hele tiden kan udvikle og forny sig.”

Fællesskab, færdighed og fairplay
Skole OL vokser hele tiden både med hensyn til antal deltagere og idrætsdiscipliner. På nuværende tidspunkt består Skole OL af konkurrencer i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, cross, orienteringsløb, roning, svømning, triatlon og ultimate samt parasport for børn med fysiske udfordringer. Fælles for alle discipliner er, at det er hele klassen, der konkurrerer sammen som ét hold, og de tre F’er for fællesskab, færdighed og fairplay går desuden på tværs af de børneolympiske idrætsdiscipliner.

“Der er helt grundlæggende så mange fine takter i Skole-OL, at det giver god mening at understøtte realiseringen af, at faklen nu gives videre til Billund. Børn fra hele landet engageres i et positivt og inkluderende fællesskab, og i Billund vil Skole-OL også være med til at samle lokale kræfter og frivillige omkring afviklingen. Med Billunds kendetegn som Børnenes Hovedstad må placeringen også siges at være helt i top,” siger direktør i Ole Kirk’s Fond, Karin Skjødt Hindkjær.

Om Skole OL
Danmarks Idrætsforbund står sammen med Dansk Atletik Forbund bag Skole OL med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden. Og med støtte fra Ole Kirk’s Fond kan Billund nu overtage stafetten som værtsby. Derudover samarbejdes der tæt med en række specialforbund i skabelsen af Skole OL, der første gang så dagens lys i 2009 for nogle få lokale skoler i København. Siden 2012 har Skole OL været en landsdækkende begivenhed for børn i 4. til 8. klasse, hvor værtskabet for finalerne er gået på tur. Med støtte fra Ole Kirk’s Fond kan Billund Kommune nu overtage stafetten fra Aarhus som finaleværtsby.

Relevante nyheder