Julehjælp fra Ole Kirk’s Fond til tusindvis af børn og deres familier

| Alle børn fortjener hjerterum og juleglæde i december. Netop derfor støtter Ole Kirk’s Fond igen organisationer, som bringer julehjælp ud til udsatte familier i Danmark.

Flere af de store danske humanitære organisationer har i år oplevet et stigende antal forældre, som har søgt om en håndsrækning i juletiden. For disse familier er højtiden forbundet med ekstra store bekymringer, da de ikke har råd til at holde jul, når økonomien i forvejen er under pres.

Julehjælp er derfor en sag, som ligger Ole Kirk’s Fond på hjerte, og i år sender fonden således en kærlig håndsrækning til tusindvis af børn og deres familier. Ole Kirk’s Fond støtter med i alt 2,5 millioner kroner fordelt til fire danske hjælpeorganisationer samt et mindre beløb til lokale julehjælpsinitiativer.


Julehjælp varer li’ til påske – og endnu længere

Blandt andre støtter Ole Kirk’s Fond i år organisationerne Dansk Folkehjælp, Mødrehjælpen, Frelsens Hær og Dansk Røde Kors. Julehjælpen afviger fra organisation til organisation, men består oftest af en julekurv med julesager, gavekort og overskudsmad fra dagligvareforretninger. Men julehjælpen er meget mere end god julemad og gaver. 

Julehjælpen fungerer som en døråbner for varige forbedringer for familierne. Det er nemlig ofte via julehjælpen, at organisationerne kommer i kontakt med forældrene og kan tilbyde støtteaktiviteter, der varer hele året.

”Udover at børnene får en god, fælles juleoplevelse med deres familier, der minder om deres kammeraters, så fungerer julehjælpen som en døråbner for varige forbedringer for familierne. Det er nemlig ofte via julehjælpen, at organisationerne kommer i kontakt med forældrene og kan tilbyde støtteaktiviteter, der varer hele året, og som kan skabe trivsel for familierne. Det, synes vi, er enormt værdifuldt.” siger Karin Skjødt Hindkær, direktør i Ole Kirk’s Fond.

Relevante nyheder